Kísérletképp a londoni metró Holborn állomásán a mozgólépcsőn már nem kell a jobb oldalra állni:

- Stand on the right and walk on the left / Állj a bal oldalra és sétálj a jobb oldalon

- It's been that way for nearly a century on the London Underground / Közel egy évszázada ez a szabály a Londoni Metróhálózaton.

- But at Holborn Station they've been trying something different / De a Holborn állomáson valami újjal próbálkoznak.

- Allowing people to stand on the left / Megengedik, hogy az emberek a bal oldalon is állhassanak.

- By standing only, 30% more people could travel on the escalator / Ha mindenki csak áll. 30%-kal több ember tudja egy időben használni a mozgólépcsőt.

- It was such a success at Holborn it will be in place for 6 months from April - Olyan nagy sikere volt ennek a Holborn állomáson, hogy áprilistól kezdődően 6 hónapig ez a rendszer lesz a gyakorlat

- But some commuters are not convinced: / De néhány utas szkeptikus:

- "So banning people walking up escalator at Holborn will be quicker. Surely making everyone walk would be even quicker" ./ "Szóval, ha megtiltjuk a gyaloglást a mozgólépcsőn, akkor gyorsabb lesz a közlekedés. Na persze, de ha mindenkit gyaloglásra köteleznénk az még gyorsabbá tenné."

- "No! I get really antsy if I can't run up on the left, escalators are so slow." / Jaj, ne! Nagyon bosszús vagyok, ha nem tudok a bal oldalon felszaladni, a mozgólépcsők olyan lassúak."

- "But, but how do we know who the tourists are then? How can we avoid getting behind them at the barriers?" / Akkor honnan fogjuk tudni, hogy kik a turisták? Hogy tudjuk elkerülni majd, hogy a hátuk mögé kerüljünk az ellenőrző kapuknál?"

A bejegyzés trackback címe:

https://angora.blog.hu/api/trackback/id/tr9212410733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása